Nautička vežba – Zašto je važno da se stalno usavršavamo?

Iako na prvi pogled većini posao spasioca deluje kao posao u kome osobe sede i sunčaju se, u kome nema velikog napora i stresa slika ovog posla je sasvim drugačija.

Čuvanje ljudskih života predstavlja sigurno jednu od najtežih poslova i velike odgovornosti u svakom trenutku. Zbog toga je važno da nakon završene obuke stručnog osposobljavanja spasilac ne dozvoli sebi da se na tome zaustavi nego da svoja znanja i veštine nastavi sa usavršavanjem i konstatnim napredovanjem.

Svesni svega toga USVS se trudi da organizovanim vežbama i dodatnim obukama pruži priliku i pomogne shvakom spasiocu u tome.

Ove godine je u planu realizacija nekoliko spasilačkih vežbi kao što su nautičke vežbe u kojima se na svakoj daje poseban značaj u određenom segmentu.

Nedavno je održana nautička vežba na Zemunskom keju gde su spasioci imali priliku da ponove znanja iz oblasti nautike i korišćenja spasilačke opreme na otvorenim vodama. Dok smo za vikend iskoristili lepo vreme i organizovali vežbu na Adi Ciganliji gde smo provežbali spasilačke akcije na SUP – daskama i kajacima.

Takođe koristimo svaku priliku da uvežbamo našu ekipu jer nam se bliži period sa mnogobrojnim manifestacijama kao što su regate koje nas očekuju. Ukoliko i ti želiš da postaneš deo ekipe, da stalno napreduješ i učiš nešto novo – Javi nam se!